Tot ce trebuie sa știi despre geamuri termopan și reparații termopan Bucuresti si Ilfov

Tot ce trebuie sa știi despre geamuri termopan și reparații termopan

dereparatiitermopanebucuresti

11/10/2021

Tot ce trebuie sa știi despre geamuri termopan și reparații termopan

 

Introducere

Deoarece ne dorim sa avem clienți informați am decis sa scriem acest articol explicativ de unde vei afla mai multe despre geamurile termopan și reparații termopane.

Termopanele sau tamplaria PVC a devenit în ultimii ani o soluție populară în rândul dezvoltatorilor imobiliari sau cand vorbim de renovari. Acestea asigura un confort termic superior, un confort acustic foarte bun iar vizual sunt mult mai atragatoare fata de o tamplarie clasica, normala.

Ferestrele termopan (care sunt și în topul preferințelor românilor) se găsesc într-o multitudine de variante cu diferite specificatii tehnice, culori sau cu două sau trei foi de sticlă termopan (tripan). Aceste elemente se intalnesc atat la tamplaria din PVC cat si la tamplaria din aluminiu.

ce sunt temopanele

Ce sunt termopanele?

Termopanele sunt ferestre formate din două sau trei straturi de sticla, între care se introduce aer uscat pentru o mai buna izolare termica si acustica.

Cuvantul termopan a apărut ca marca inregistrata în 1941 și se referea la geamul dublu termoizolant, inventat inca din 1930 de catre C.D. Haven. Întrucât oamenii obișnuiau să se bazeze pe foc pentru a se încălzi, retinerea caldurii a fost dificila, in special in casele mari. Haven a căutat sa rezolve aceasta problema si a inventat o versiune timpurie a geamurilor termopan. Astfel, invenția sa a reprezentat o revoluție care a transformat casele din toata America, și a fost mai apoi adoptată la scara larga in anii 40 si 50.

În România cuvantul termopan este folosit atat pentru geamul termoizolant cat și pentru întreaga tamplarie modernă adică ferestrele și ușile din PVC, aluminiu sau lemn stratificat echipate cu geam termoizolant.

Cum se fac geamurile termopan

Cum se fac geamurile termopan?

Procesul de fabricație a unui geam termopan este unul simplu. Acesta este și motivul pentru care ferestrele termopan au devenit atat de populare. În primul rând, cele două geamuri de sticlă sunt separate de un distanțier și se creează un spațiu ermetic (etanș). Apoi, acesta este umplut în condiții de vid cu un gaz inert, cum ar fi argonul. Acest lucru previne formarea condensului și oprește umezeala care se infiltrează între geamuri.

Lățimea cavității depinde de tipul de fereastră și de umplerea cu gaz, dar în general este cuprinsă între 10-20 mm. De exemplu, în cazul ferestrelor de economisire a energiei Low E, lățimea recomandată a cavității, atunci când sunt umplute cu gaz argon, este de 20 mm.

Geamurile triple sunt realizate în același mod, cu excepția faptului că au trei panouri de sticlă și cavități cu dublu argon. Acesta aruncă căldura radiată înapoi în casă, ceea ce înseamnă că veți rămâne cald, iar curenții de aer rămân afară.

geamuri termopan raparatii termopan eficiente

De ce geamurile termopan sunt atât de eficiente?

Geamuri termopan sunt eficiente deoarece previn patrunderea apei, stratul de gaz din garnitura face mai dificila evacuarea caldurii. Dupa cum bine stim, ferestrele sunt principala cauza de pierdere a căldurii din locuințe, ceea ce face ca geamurile termopan sa fie soluția perfectă ce rezolva toate aceste probleme, repectand mediul in acelasi timp.

Avantajele geamurilor termopan

 • Reducerea zgomotului
 • Securitate sporita
 • Controlul temperaturii
 • Adauga valoare casei tale
 • Facturi energetice reduse
 • Sunt o solutie ecologica
 • Puțină condensare
 • Întreținere ușoară
 • Estetice
Vezi 10 beneficii ale ferestrelor termopan pentru apartamentul, casa si spatiul tau de birou.

Cum funcționează geamurile termopan?

Geamurile termopan sunt special concepute pentru a oferi multe beneficii fata de geamurile simple.

Aerul este un conducător de căldură slab și prinzandu-l între două geamuri de sticlă înseamnă că acest aer nu poate circula.Prin urmare, nu numai căldura trebuie să se piardă prin două geamuri de sticlă și un strat de aer, dar este împiedicată și convecția în aerul prins. Rezultatul? Niveluri foarte reduse de pierderi de căldură.

Deși eficiența lor termică este reprezinta si punctul lor forte în procesul de vânzare, nu doar acest lucru le fac si potrivite pentru orice locuință. Ferestrele cu geam termopan sunt, de asemenea, o modalitate excelentă în reducerea zgomotului.

Când o undă sonoră ajunge la un geam cu o singură fereastră, aceasta va vibra sticla și, ulterior, aerul din spatele acesteia. Geamul dublu combate acest lucru prin adăugarea unui strat suplimentar de aer și sticlă.

Dacă totuși vă confruntați cu o poluare fonică ridicată – chiar și cu geam termopan – este posibil ca montajul ferestrelor sa fi fost făcut într-un mod neprofesionist. Pentru a remedia aceasta problema este necesar sa luati legatura cu o firma specializata de renume care va poate ajuta în reparatia termopanelor. O reparație bine făcută va asigura un nivel de zgomot redus.

Geamurile termopan pot ajuta chiar și în eliminarea mucegaiului din locuințe sau în problemele legate de condens. Condensul apare atunci când aerul cald (cu un conținut ridicat de apă) lovește sticla rece, deci dacă aveți două straturi de sticlă vă va ajuta să reduceți acest lucru, deoarece geamul din interior ar trebui să fie constant mai cald.

Geamurile termopan sporesc, de asemenea, securitatea proprietății dvs. Având două geamuri de sticlă de străpuns, casa dvs. este mult mai greu accesibilă decât geamurile simple. 

functionare corecta geamuri termopan

Ce poate împiedica funcționarea corectă a geamurilor termopan?

Cand un geam termopan dublu sau triplu se sparge, chiar și o simpla fisura poate avea consecințe negative asupra structurii în sine a ferestrei cu geam termopan. In afara de estetica precara, beneficiile initiale ( despre care am tot discutat mai sus) se pierd sau devin redundante. Prin urmare, este foarte important sa reparati geamul termopan imediat ce observati problema.

Pentru a repara ferestrele sau ușile din termopan, compania noastra ofera consultatie și deplasare gratuită în locația dvs. Pentru toate tipurile de reparații termopane atat în București (sectoarele 1, 2, 3, 4, 5, 6) cat și în Ilfov. Tot ce trebuie sa faceți este sa luati legatura cu experții noștri în reparații geamuri termopan la numărul de telefon 0725.472.093 sau puteți face o simpla programare online.

Daca problema dvs. Se refera la altceva decat gemurile termopan, nici acest lucru nu este o problema. Oferim reparatii pentru manere defecte, geamuri sparte, reglaj termopane dar si alte probleme obisnuite. Puteti consulta toata gama noastra de servicii pentru a afla mai multe. 

Componentele unei ferestre și uși termopan

Probabil mulți dintre voi vor spune ca nu este nimic special în construcția unei ferestre sau uși din termopan și că este doar sticlă și plastic. Dar aceste afirmații sunt departe de adevăr si o buna documentație înainte de a le cumpara este foarte necesara. Geamurile din termopan au anumite parti componente care fac diferenta atunci când luăm în considerare eficienta energetica și confortul interior. Mai mult aceste componente fac si diferenta de preț dintre produsele care arată la fel, dar care utilizează un profil PVC diferit sau o culoare diferită.

Astfel, componentele unei ferestre cu geam termopan sunt împărțite în mai multe categorii precum:

 1. Profilul PVC
 2. Sticla
 3. Optiuni
 4. Accesorii

Tipuri de sticlă pentru ferestre cu geam termopan

Fereastra termopan este puntea de legatura dintre casa noastră și mediul exterior. Din aceasta cauza alegerea ferestrei potrivite pentru casa noastra este un factor important ce nu trebuie trecut cu vederea. Cautarea ferestrelor potrivite pentru casa noastra poate fi o sarcina dificila deoarece trebuie sa ținem cont de cateva aspecte precum reputația producatorului, materialele folosite, calitatea acestora și prețul acestora.

Un alt element important în alegerea ferestrei termopan potrivite este si sticla termoizolanta folosită în procesul de producție deoarece aceasta poate fi de mai multe tipuri având deci și proprietăți diferite.

sticla low e

Sticla Low-E 

Oferă o protecție ridicată împotriva razelor UV fiind special creata pentru a minimiza cantitatea de lumina infrarosie si ultravioleta care patrunde prin stricla dar fără a minimiza cantitatea de lumina ce intra în casa.

Sticla Laminată

Sticla laminată combină două foi de sticlă transparente lipite împreună cu un strat intermediar de plastic transparent. Acest tip de sticla oferă cea mai buna izolatie fonica, este securizata de tip A și filtrează 99% din lumina UV.

Sticla plutitoare – Sticla Float

Sticla float sau plutitoare este acel tip de foaie de sticla care nu este tratată sau taiat-o si este denumită așa după procesul de transformare a sticlei topite. Sticla topita este “plutita” deasupra staniului topit, ceea ce creeaza un panou de sticlă neted și subțire.

Acest tip de sticla oferă cea mai buna claritate si luminozitate.

Sticla Control Solar

Sticla Control Solar este un produs de înaltă tehnologie fiind o combinatie dintre sticla reflexiva și sticla SuperLowE ce oferă o eficienta energetica buna indiferent de anotimp.

Cele mai frecvente defecte ale geamurilor termopan

Cea mai frecventă problemă pe care proprietarii de geamuri termopan au raportat-o după instalare a fost că ferestrele sau ușile din termopan au devenit greu de deschis sau de închis. Trei din 10 clienții noștrii au avut o astfel  de problemă. Toți își cumpăraseră geamurile termopan în ultimii 10 ani.

 • 30% – Ferestrele sau ușile se deschid sau se închid cu dificultate
 • 20% – Ferestre sau uși care se lasă în timp, astfel încât nu se mai potrivesc la fel de bine.
 • 15% – Încuietori care nu funcționează
 • 14% – Geamuri ce au probleme cu condensul
 • 12% – Pierderea garniturilor de etanșare din jurul ușilor sau ferestrelor
 • 4% – Geamuri din termopan care sau spart sau crăpat

Dar 73% dintre oameni au declarat că nu au avut probleme cu geamurile lor termopan, inclusiv în ceea ce privește cumpărarea și instalarea acestora, în primii 10 ani.

reparatii termopane bucuresti usi ferestre

Se pot repara ferestrele sau ușile din termopan care se deschid cu dificultate sau care s-au deformat?

Dificultățile de deschidere și închidere a ușilor și ferestrelor dvs. se pot datora:

 • Mecanismului rigid (dacă sunt uși sau ferestre cu balamale).
 • încuietoarea/ mânerul se blochează sau este defectă
 • balamalele s-au deplasat sau s-au slăbit

În primul rând, încercați să ungeți cu ulei mecanismul, balamalele, mânerele sau locurile în care ferestrele sau ușile trec pe lângă cadru pentru a vedea dacă aceste acțiuni va rezolva problema.

De asemenea, puteți încerca să ajustați șuruburile pentru a strânge balamalele sau mecanismele. Dacă în schimb credeți că acestea trebuiesc înlocuite, puteți contacta o firma de reparatii termopane bucuresti  pentru a rezolva aceasta problema rapid și eficient.

Geamurile dvs. termopan  care se deschid cu dificultate sau cele care sau deformat pot fi, de asemenea, cauzate de vreme. Temperaturile extreme pot face ca rama să se dilate sau să se contracte și, prin urmare, fereastra sau ușa nu se va mișca la fel de ușor – s-ar putea “lipi”.

ferestre termopan condens

Cum pot scăpa de condens sau cum pot dezumidifica geamurile termopan?

Condensarea sau “aburirea” sticlei poate apărea dacă nu există suficientă ventilație într-o casă sau într-o încăpere. Chiar și în cazul geamurilor termopan nou instalate pot sa apară astfel de probleme. Casele trebuie să respire, iar măsurile de economisire a energiei pot face ca toată umiditatea să fie reținută în interior.

Aceasta poate fi o problemă deosebită iarna, când afară este frig și în casă este cald. Umiditatea se adună pe suprafețele reci, cum ar fi sticla.

Pentru a o reduce, asigurați-vă că lăsați aer proaspăt să între în încăperi cât mai mult posibil. De asemenea, puteți lua în considerare instalarea de ventilație – de exemplu, cărămizi de aer, extractoare sau guri de aerisire în cadrele ferestrelor și ușilor.

Adesea, gurile de aerisire pot fi adăugate la ferestrele existente cu geamuri termopan pentru a permite intrarea aerului proaspăt fără a permite evacuarea căldurii din casă. Puteți să le deschideți și să le închideți după cum doriți.

Dacă alegeți ferestre noi, luați în considerare instalarea uneia sau a două ferestre mai mici, mai degrabă decât a tuturor ferestrelor mari – pe care nu veți dori să le aveți deschise tot timpul.

inlocuire garnituri etansare gemuri termopan

Trebuie să înlocuiesc garniturile de etanșare sau geamurile din termopan sparte?

Puteți lăsa garniturile de etanșare rupte sau geamurile sparte de la ferestre sau uși, fără sa le reparați dacă nu va deranjează aspectul sau dacă acestea nu cauzează probleme de condens, curenți de aer sau scurgeri.

Printre motivele pentru care garniturile de etanșare se pot defecta se numără:

 • Elementele – de exemplu, se deformează sau se dilată în condiții foarte umede.
 • Acumularea de condens pe fereastră – în timp, se poate forma mucegai și se pot deteriora garniturile de etanșare
 • Utilizarea unui aparat de spălat cu presiune pentru a vă curăța ferestrele – acest lucru poate slăbi garniturile de etanșare 

Cu toate acestea, dacă garniturile de etanșare ale ferestrelor dvs. s-au defectat în primii doi ani de la fabricare, acest lucru se poate datora unor greșeli de fabricație sau de instalare. De exemplu, este posibil ca materialul de etanșare să fi fost alterat, să nu fi avut suficient timp să se întărească sau ca instalatorul să îl fi perforat din greșeală.

Uneori, garniturile de etanșare a ferestrelor pot fi înlocuite fără ca întreaga fereastră sau ușă să fie înlocuită. Acest lucru este mai ușor de făcut la cadrele în care garniturile sunt separate, mai degrabă decât încorporate.

În cazul în care garnitura nu poate fi schimbată, uneori se poate schimba geamul în loc sa se inlocuiasca întregul cadru al ferestrei. Avantajul acestei operațiuni, în comparație cu simpla înlocuire a garniturilor, este că se va reface și gazul dintre geamuri (care împiedică trecerea căldurii).

În caz contrar, întreaga fereastră poate fi înlocuită. În orice caz, contactați firma noastra de reparatii termopane din Bucuresti și Ilfov va poate ajuta fără probleme în remedierea acestor probleme.

Intretinerea tamplariei termopan

Este recomandabil să se efectueze întreținerea de rutină de două ori pe an, deși este posibil să fie necesară o întreținere mai frecventă în zonele cu expunere ridicată.

Toate părțile expuse atunci când fereastra sau ușa este închisă trebuiesc spălate cu apă caldă si săpun, folosind o cârpă moale. Evitați amoniacul și agenții de curățare abrazivi, în special pe mânere și alte filamente metalice.

Piesele expuse atunci când fereastra sau ușa este deschisă ar trebui să fie pur și simplu șterse, îndepărtând murdăria de la lubrifiantul vechi, rămășițele de insecte etc. Trebuie acordată o atenție deosebită canalelor de scurgere care trebuiesc menținute libere  și fără blocaje.

O aplicare foarte ușoară de vaselină sau echivalent va menține mecanismele de închidere în stare bună de funcționare, în timp ce pe barele glisante, angrenajele și plăcuțele frontale ar trebui să se folosească o unsoare sau un lubrifiant adecvat, fără acizi și rășini.

Întreținerea tijelor de fricțiune este critică și este important să se respecte instrucțiunile de lubrifiere și reglare.

Ferestrele pot fi echipate cu mânere cu blocare cu cheie, cu mânere de deschidere prin împingere. Un sistem ușor de utilizat, dar sigur și de lungă durată. Pentru a acționa, este suficient să apăsați butonul degetului mare, să rotiți la 90 de grade și să împingeți fereastra până la unghiul dorit. Pentru a închide, inversați procedura, trăgând fereastra spre închidere și întorcând mânerul înapoi în poziție verticală, angajându-l astfel automat.

Curățați în mod regulat geamul ferestrei și împrejurimile din PVC-U cu un detergent pentru geamuri, cu un spray lichid transparent.

De două ori pe an, spălați PVC-U cu apă caldă si săpun și ștergeți-l.

Nu vopsiți niciodată ramele ferestrelor din PVC-U.

Nu utilizați niciodată detergenți sub formă de pastă sau cremă, care pot fi ușor abrazivi.

Nu folosiți niciodată niciun tip de înălbitor, solvent sau adeziv.

Concluzii

Dacă doriți să aflați mai multe despre geamurile termopan sau dacă sunteți îngrijorat de faptul că ferestrele dvs. au început să cedeze, luați legătura cu noi astăzi pentru o ofertă gratuită, fără obligații.

About the Author

reparatiitermopanebucuresti

Articole asemănatoare

10 Beneficii ale ferestrelor termopan

10 Beneficii ale ferestrelor termopan

10 Beneficii ale ferestrelor termopan Introducere În acest articol vom parcurge împreună 10 beneficii ale ferestrelor termopan pentru casa, apartamentul sau spațiul tău de birou. Așa cum sugerează și numele, ferestrele termopan sunt realizate din două straturi de...

Maner deschidere oscilobatanta Aluminiu

Maner deschidere oscilobatanta Aluminiu. Cea mai comuna defectiune a manerului pentru deschidere oscilobatanta Aluminiu este uzura excesiva a cremalierei dintate sau a rotitei de transmisie care sunt produse din aluminiu dur si care fara o ungere periodica ajung sa se...

Balama tripla usa termopan Aluminiu

Balama tripla usa termopan Aluminiu. Usile termopan aluminiu sunt una din cele mai bune alegeri atunci cand se doreste modificarea sau crearea unui spatiu modern, functional si desigur si eficient termic. Toata rezistenta unei usi termopan de aluminiu, sta desigur in...

Reglaj fereastra termopan sau aluminiu

Reglaj fereastra termopan sau aluminiu. Fereastra nu se inchide etans si ai infiltratii de apa atunci cand ploua? Usa atinge atunci cand o inchizi sau agata cand este lasata pe spate? Se inchide, dar intra curent printre rama si deschidere? Ferestrele si usile din...

Reglaj usa termopan sau aluminiu

Reglaj usa termopan sau aluminiu. Fereastra nu se inchide etans si ai infiltratii de apa atunci cand ploua? Usa atinge atunci cand o inchizi sau agata cand este lasata pe spate? Se inchide, dar intra curent printre rama si deschidere? Ferestrele si usile din termopan...

Broasca multipunct 5 puncte

Broasca multipunct 5 puncte. Sistemul de feronerie ce insumeaza broasca termopan multipunct termopan joaca doua roluri foarte importante in integritatea usii termopan si anume: asigura izolarea termica, broasca termopan multipunct inchide in cinci locuri diferite in...

Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button